Hotel Hypotheek

Vastgoedhypotheek voor Hotels

Zo veel mogelijk elke vierkante meter benutten voor elk uur van de dag

Hotels financieren is een vak apart.

De hotelbranche begon de laatste jaren steeds aantrekkelijker te worden voor banken en andere geldverstrekkers. De hotelmarkt groeide gestaag door tot eind 2019 door het stijgende aantal toeristen, de explosieve ontwikkeling van booking.com en de lage ticketprijzen om per vliegtuig te kunnen reizen. Hierdoor begonnen de hotels uit te breiden en het hotelaanbod toenam en deze branche steeds volwassener werd. Echter begin 2020 kregen hotel exploitanten te maken met de gevolgen van de corona uitbraak waarbij reizen en overnachten zoveel mogelijk aan banden werd gelegd. Deze corona-uitbraak en de daaropvolgende lockdowns maakten daarom een onmiddellijk eind aan de gestage groei, doordat de toeristen massaal wegbleven en hotels steeds leger raakten.

De meeste banken draaiden snel de geldkraan dicht en de problemen in de hotelbranche stapelden zich op. Nieuwe aanvragen werden gelijk stopgezet en er kwam een sterke focus en verscherpt toezicht op bestaande klanten in de hoop dat ze niet failliet gingen. Geschrokken door de effecten van corona en lockdowns zullen banken de financiering in deze sector niet snel uitbreiden of nieuwe projecten financieren. Deze sector staat nu bij de meeste banken bekend als kwetsbaar.

Sinds het begin van de coronacrisis zijn de meeste banken gestopt met het financieren van nieuwe hotels en hotelhypotheken en proberen de banken bestaande hotelfinancieringen af te bouwen. Na de corona crisis hebben de hotels te maken met personeels problemen, doordat veel horecamedewerkers elders zijn gaan werken en niet teruggekeerd zijn is het lastig om alle functies in te kunnen vullen.

Terwijl het aantal hotels de afgelopen jaren enorm is toegenomen is de financiering hiervan teruggedraaid door de algemene banken. Interhypotheek is gespecialiseerd in de financiering van hotels waarbij wij niet kijken naar wat u in het verleden gedaan hebt maar wat u juist in de toekomst wil doen. Wij denken dat het aantal overnachtingen in de toekomst enorm gaat toenemen en dat de betere hotels hiervan de vruchten kunnen plukken.

Hotel financiering vereist specifieke kennis van hotelexploitatie en van vastgoed tegelijk. Zo kijken we niet alleen naar het aantal overnachtingen, maar ook naar de opties voor restaurant en bar de opties voor werkplekken en naar de mogelijkheden voor evenementen en congressen die georganiseerd kunnen worden.

Hotels die zich aanpassen aan de moderne tijd willen wij graag financieren waarbij wij verder gaan waar anderen stoppen. Hierbij houden wij bij de rente en aflossing rekening met seizoensinvloeden waarbij je afspraken kunt maken over lage rente en lagere aflossingen in het laagseizoen en hogere rente en aflossing in het hoogseizoen of zelfs aflossingsvrij in het laagseizoen en aflossen in het hoogseizoen.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen bel ons op 0183-660715 of mail ons op : info@interhypotheek.nl